ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΚΥΡΙΟΙ ,

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΒΑΣΕ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ 14/2021 , 54/2021 ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΦΚΑ 549811/2022 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ή ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ .

  1. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ , ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΟΔΟΥ.

Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ  ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ.

ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ , ΘΛΑΣΗ ΚΛΠ) ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

√   ΑΤΥΧΗΜΑ .

ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ √   ΤΡΟΧΑΙΟ .

ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ , ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ.

  1. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ,

ΕΠΙΣΗΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ  ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ.